Boer Dik de kippenfluisteraar uit Vaassen!
Even voorstellen

Mijn naam is Dik Verbeek, sinds 2016 de trotse eigenaar van de Ronde Stal in Vaassen. Samen met mijn vrouw houd ik hier zo’n 36.000 kippen.

 

Boeren zit in het bloed. Ik ben opgegroeid op de boerderij in Renswoude, tussen de koeien en de kippen. In 1991 kocht ik mijn eerste bedrijf in Nieuw-Milligen, waar we vleeskalveren en scharrelkippen hielden. Door Natura2000 werd het onmogelijk om ons bedrijf daar voort te zetten en kochten we deze mooie locatie in Vaassen.

 

Hier kregen wij de kans om een diervriendelijke stal te bouwen. In de duurzame Ronde Stal zijn de kippen gehuisvest volgens het 3 sterren Beter Leven Keurmerk.

Dagelijks werk ik hier met veel plezier! Tijdens mijn rondes door de stal zie ik dat de scharrelkippen het naar hun zin in deze stal hebben en ze hun natuurlijke gedrag vertonen. De kippen scharrelen, nemen een stofbad, verstoppen zich bij eventueel dreigend “gevaar” of klimmen eens lekker in de boom.

Ook voor mijzelf is het een fijne stal om in te werken: het klimaat is goed, de lucht is fris en de looplijnen zijn kort.

De Ronde Stal in Vaassen
De Ronde Stal in Vaassen